All for Joomla All for Webmasters

worktime08.30 - 16.30
Mon - Fri

 
 

mkeng ALBPunëtori për gjidhënie

Prim. dr. Marina Pop-Llazarova na edukon për rolin e qumështit të nënës dhe cilat janë parakushtet për gjidhënie të suksesshme…  
Me kërkesën tuaj, dhe me kënaqësinë tonë të veçantë, organizimin e vazhdueshëm të punëtorive edukative me qëllim që nënat dhe nënat e ardhshme në kohë të informohen se si me sukses t’i japin gji foshnjës së vet.    Matrona në bashkëpunim me kompanitë –partnere organizon punëtori falas për nënat nëpër vendet në Maqedoni.

(2019) OJQ Matrona, Javës botërore të gjidhënies në mënyrë - Kafe me Dr Marina Pop Lazarova

(2019) OJQ Matrona, qendra për promovimin e shëndetit dhe të drejtave të njeriut, këtë vit me rastin e Javës botërore të gjidhënies në mënyrë aktive ka ndarë tregimet e gjidhënies në rrjetin social facebook #prikaznizadoenje I falënderojmë të gjitha nënat të cilat e ndanë tregimin e tyre tëku nënat kanë treguar tregimet e tyre të suksesshme dhe mundimshme për gjidhënien, me qëllim që t’i inspirojmë dhe nxisim të gjitha nënat e ardhshme që t’i japin gji të vegjëlve të tyre, për shkak asgjë nuk mund ta zëvendësojë qumështin e nënës, ndërsa gjidhënia është zgjidhja më e mirë për foshnjën dhe nënën

(2018) OJQ Matrona, qendra për promovimin e shëndetit dhe të drejtave të njeriut, këtë vit me rastin e Javës botërore të gjidhënies në mënyrë aktive ka ndarë tregimet e gjidhënies në rrjetin social facebook #prikaznizadoenje I falënderojmë të gjitha nënat të cilat e ndanë tregimin e tyre të ku nënat kanë treguar tregimet e tyre të suksesshme dhe mundimshme për gjidhënien, me qëllim që t’i inspirojmë dhe nxisim të gjitha nënat e ardhshme që t’i japin gji të vegjëlve të tyre, për shkak asgjë nuk mund ta zëvendësojë qumështin e nënës, ndërsa gjidhënia është zgjidhja më e mirë për foshnjën dhe nënën. Gjithashtu, e paralajmërojmë projektin e ri  Breastfeeding Friends – Miqësia e gjidhënies me të cilën do të ndërtojmë bashkësi të subjekteve/përkrahësve (resotorante, kafeteri, kompani dhe institucione) që së bashku të ndihmojmë në ngritjen e vetëdijes për gjidhënie.  Qëllimi i anketës është që ta hulumtojmë gatishmërinë e shoqërisë në përkrahjen e nënave për gjidhënie publike dhe t’i nxisim që të gjitha nënat e ardhshme t’i japin gji foshnjave të tyre.

(2015) OJQ Matrona, qendra për promovimin e shëndetit dhe të drejtave të njeriut, në bashkëpunim me Shoqatën e pediatërve në RM, Shoqata e neonatologëve të RM-së, Klinika Universitare e Gjinekologjisë dhe Akusherisë dhe Shtëpia e Shëndetit Shkup e shënuan javën globale të gjidhënies me një sërë ligjëratash edukative dhe punëtori praktike lidhur me gjidhënien duke e bartur porosinë jashtë institucioneve shëndetësore në opinion.  Sponzor të ngjarjes ishin BI-MEK, përfaqësues i Medela-s, lider botëror për prodhimin e përkrahjes së gjidhënies dhe City Mall Shkup, ndërsa u përkrah edhe nga Spitali Klinik Axhibadem Sistina, spitali Remedika dhe Spitali “Plodnost”.

Video e ngjarjes - https://www.youtube.com/watch?v=ZVuTsuWkAwI

Të publikuara në media

- Gjidhënia dhe puna – ta bëjmë këtë realitet
- Shënimi i javës botërore të gjidhënies
- Java botërore e gjidhënies

 

Java botërore e gjidhënies 2015

1.JPG 10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG 14.JPG 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG